Precis som de andra två klänningarna var denna en del av en Sew-a-long för Made by Runis mönster och klänningen är gjort från mönstret Raglan dress with a twist. Jag gjorde även klänningar till de andra två som ni kan se här: Storas rådjursklänning med rosetter och Mellans snurrklänning. Alla tre är av samma mönster med lite olika alternativ.

När det kom till Lilla har hon ju fått en liknande modell tidigare men utan raglan-ärmar så jag vill testa att göra något nytt på hennes så jag valde att göra en knäppning trots att jag varit lite nervös för det. Jag valde även en huva eftersom hon fortfarande springer runt som en liten tomte här hemma med luvor och mössor.

Att skapa knäppningen var MYCKET lättare än jag trodde. Jag var rätt att jag inte skulle få till bredden tillräckligt men att lägga på den rekommenderade centimetern gjort det perfekt och eftersom jag halade fram min bandkantanre gick kantningen också smidigt även om det blev lite ojämnt på nåt ställe. Det mest frustrerande på hela klänningen var dock att få dit knapparna. Jag har en prymtång så själva fästningen är inget problem men att få igenom stiftet. Jag satt med nål och potatiskännare och allt jag kunde komma på och fick ändå bara i två honor innan jag fick spader och var tvungen att ta en paus. Jag rådfrågade facebook-gruppen igen (tack gud för att den finns) och fick ett självklara svaret syl (att jag inte ens tänkte tanken) och efter det kom jag på att jag har två olika sylar från mitt papperspysslande, en från Tim Holtz och en från We R Memory Keepers. Jag testade både och gillade den från We R Memory Keepers bäst. den blir lite tjockare upptill och känns lite stadigare så hålen blev tydligare. De resterande hålen tog lika ång tid om inte lite kortare än de två första, och nu vet jag hur jag ska göra nästa gång. Blev lite sugen på att ge mig på bebiskläder nu när det är en liten som är beräknad snart i släkten och jag hanterar mina knappar.

När jag höll på med den här klänningen kändes den lite clowning, att färgerna blev lite väl mycket men när den sitter på är den riktigt fin och jag får inte den känslan alls. Och Lilla älskar den, förmodligen mest för fickorna (som snabbt blev fyllda med babblare) och luvan. Jag trodde hon skulle gilla de små monstren men jag är inte ens säker på att hon sett dom ordentligt.

Mönster:

Tyg:

  • bomullsjersey

Övrigt:

  • Prym – Color snaps – röd – d 12,4mm
  • We R Memory Keepers – Brad Setter & Piercing Tool

Träffar: 361

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *