Sedan Marvels Guardians of the Galaxy har min svåger varit väldigt förtjust i tvättbjörnar och det har nu nått mina öron. Så när jag surfade runt efter tyg och såg detta blev jag helt till mig, det är tillräckligt tecknat och sött för att komma undan med att inte vara realistiskt men inte så sött att det blir barnsligt.

Så jag skickade snabbt ett meddelande till min syster och visade henne tyget. Hon gillade det också så vi bestämde att jag ska försöka sy något till honom i kulklapp. Men eftersom jag ev ville beställa något mer så väntade jag med att beställa tyget (dumma, dumma mig!) och efter en vecka hade jag bestämt mig så jag jag skulle beställa och du var tyget slut… Så jag satte mig ner och letade (vilket jag tycker är svårt, alla tygen heter ju inte vad som är på och när de gör det kan det vara olika varianter…) och till slut hittade jag samma tyg hos Symaskinsexperten och blev överlycklig! Och ännu mer när jag insåg att dom har en butik i Göteborg. Så jag åkte snabbt dit dagen efter och …. tyget fanns inte! Det var ett fel i deras system… så jag fick leta igen (nu är vi uppe i typ två veckor av velande) och jag hittade några utomlands men jag kände mig inte helt säker på sidorna men jag lyckades hitta att tyget ofta kallas “little thief” och med hjälp av det kunde jag tillslut hitta det i french terry hos ZicCa, Eureka!

Så efter mycket om och men så har jag äntligen tyget, jag tvättar det och hänger det i tvättstugan.. och lyckas få det att lukta rök då vår ventilation från kaminen ibland dras in i tvättstugan. Så det blev att tvätta om igen och igen, och igen… med massor med ättika. Men tillslut var lukten borta och jag kunde sy! Det kan nog tilläggas att jag redan var på ganska dåligt humör när jag började… men tro det eller ej så gick själva sömnaden bra och inga problem uppstod (tack gode gud) så nu är den äntligen färdig!

Jag hade från början tänkt ett par mjukisbyxor men jag hittade inget mönster för män som jag gillade så det blev istället en Raglan Hoodie with a twist från Made by Runi. Jag hade inte mönstret för män förut men jag blev lottad till ett gratis mönster för mitt deltagande i förra sew-a-longen så jag passade på att skaffa det, det kanske kan bli något till Maken efter jul nu när jag har mönstret.

Båda tygen är french terry med ögglad baksida. Jag har använt svart muddtyg till midjemudden och ärmarnas muddar.

När jag vra klar med tröjan hade jag en del tyg över som jag gärna ville hitta på nåt med. Jag funderade bland annat på en buff eller handledsvärmare men hittade inget mönster som jag verkligen gillade. Det slutade men att jag köpte OMG Bananas mönster på mössa, jag gillade det eftersom det fanns både barn- och vuxenstorlekar.

Jag använde Maken som testperson, som tyckte att den största storleken var lite för liten breddade jag mönstret med en cm i båda sidorna men behöll samma höjd på mössan. Maken var fortfarande inte helt förtjust men det fick duga eftersom han inte längre kunde förklara vad det var för fel.

Svågern verkade gilla mössan när han fick den på Jul så jag är nöjd. Han gillade verkligen tröjan och har tydligen haft på den varje dag i en vecka sist jag hörde nåt, jag tycker att den såg lite lång ut men han gillade det.

Mönster:

Tyg:

  • Selia – Little Thief, French terry

Träffar: 414

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *