När min Syster såg mina elefantbyxorna blev hon lite sugen på att låta mig göra ett par till henne också (jag trodde att jag skulle få tvinga på henne ett plagg så det gjorde mig väldigt glad). Hon fick välja ett tyg och sedan tog vi en kväll för att sy. Hon ville göra dom lite lägre än mina då hon inte gillar byxor som sitter högt på magen och hon ville ha mudd på benen för att slippa trampa på dom.

Syster hittade ett blåfärgat kamouflagetyg (collage med flossad baksida) och vi kunde sätta igång. Jag utgick från Made by Runis Everyday Cozy Pants men klippte ner midjan med 3,5cm jämt över hela mönstret och använde halva muddens höjd. Fickan flyttades ner till den nya midjelinjen och jag ökade fickan med 1 cm. När jag skulle göra benmudden mötte jag helt enkelt Systers ben och kom fram till att 22cm skulle bli ganska perfekt och vi gillade höjden 9cm. Men när jag skulle fästa mudden på byxbenet gick det inte riktigt, mudden kunde inte tänjas så mycket som behövdes då byxbenet var ganska vid nertill, så jag fick skära bort lite av benet. Det slutade med att jag skar bort en triangel (15cmx5cm) från båda sidor av byxbenet. Eftersom det gjordes efter byxbenen blivit ihopsydda blev övergången inte den snyggaste, men det syns inte så mycket när de sitter på.

Byxorna blev tyvärr inte klara den kvällen och sedan kom det lite saker i vägen så det tog ett par veckor innan hon fick dom, men då fick dom tummen upp. Jag såg till att avsluta dom och få dom över till henne nån vecka innan jul eftersom jag hittat ett tyg som jag tänkte göra julklappsbyxor av och behövde veta att allt stämde. Eftersom att såg bra ut var det bara att tuta och köra.

Tyget jag hade hittat/letat fram var ett jerseytyg med pokémon som inte var de vanliga gula pikachu utan lite annorlunda vilket jag gillade. Jag la ut en förfrågan i en av facebook-gruppernas köp och sälj och fick napp. Jag gjorde exakt samma mönster som på de blå byxorna men eftersom jag skar bort sidorna längst ner på byxbenet innan jag sydde samman dem så blev kurvan mycket finare. Jag försökte skapa lite intresse genom att göra insidan av fick röd men jag lät muddarna vara svarta.

Och faktiskt kom Syster till oss på julafton i sina byxor, som hon tydligen stort sett bott i sen hon fick dom. Det gjorde mig verkligen glad att veta att hon gillar dom. Nu har mudden börjar töja sig lite för mycket så jag ska försöka sy in den vid ett senare tillfälle, men passformen annars är super även efter lite töjning.

Hon blev väldigt glad över de nya byxorna och testade dem direkt, dom satt jättebra som tur var och jag är själv lite avis på dom. Dom får mig att tänka på när vi alla 4 syskon satt med våra gameboys och spelade pokémon på bilsemestrarna.

Syster har nu önskat fler byxor så vi ska kika på tyg och se om vi kan köra ett race senare då jag också vill ha fler goa byxor.

Träffar: 428

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *