Ända sedan jag började sy och sitta och titta på tyg har jag sett Elvelyckans Narwhal och tänkt på Maken. Han sjunger ganska ofta på den gamla internetdängan narwhals: “Narwhals, Narwhals, Swimming in the ocean, Causing a commotion, Coz they are so awesome…”. Jag har inte köpte tyget eftersom jag har haft svårt att försvara det men så dök det upp en bit i en av facebookgrupperna för köp och sälj och jag kunde inte längre låta bli.

Eftersom tyget är lite väl babyblått ville jag inte göra något stort utan tänkte att det skulle vara kul att exempelvis göra raglandetaljen i tyget men inget annat på en tröja. Men jag bestämde mig för att först göra en mössa eftersom hans förstörts sedan förra vintern.

Maken fick prova Svågers mössa när jag skulle göra en så jag använde det för att kunna göra hans. Han tyckte dock att OMG Bananas mönster inte var så bekvämt i originalutförandet så jag har breddat mönsterbitarna med 1 cm på vardera sida men behållt höjden. Han tyckte även att det blev knöligt i nacken så på Makens mössa testade jag att skära upp den i nacken.

Jag tog upp den ca 2cm i nacken och försökte skapa en mjuk båge ner. Mitt mål var att yttersta kanten inte skulle påverkas så att det skulle bli lätt att sy ihop de båda halvorna.

Tyvärr blev det en för liten bit kvar av ytterkanten så sömnsmånen åt upp den vilket i sin tur gjorde att halvorna inte riktigt passade i längd så jag gjorde ett veck i sidosömmen. Vecket syns när den är rättvänd men på insidan och den känns inte.

Jag gjorde mössan lite snabbt efter jag var klar med svågerns mössa när Maken gick ut på en promenad. Så klart var det dagen då han kom hem snabbt så jag fick slänga in alla saker i mitt skå i vild panik, men jag måste ha lyckas se oskyldig ut för han blev väldigt överraskad på julafton (vi byter normalt inte julklappar utan brukar köpa nåt gemensamt efter jul).

Han använder mössan en tycker fortfarande inte att den är helt bekväm även om det blev bättre i nacken nu, vi funderar på om det verkligen är mönstret eller om det kan vara tygets stretch som han inte gillar. Jag tänker att jag ska experimentera vidare vid ett annat tillfälle.

Mönster:

Tyg:

  • Elvelyckan – Narwhal Blue – Jersey

Träffar: 385

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *