Jag gjorde klänningen som en del i en Sew-a-long för Made by Runis mönster och klänningen är gjort från mönstret Raglan dress with a twist. Jag gjorde även klänningar till de andra två som ni kan se här: Lillas monsterklänning och Mellans snurrklänning. Alla tre är av samma mönster med lite olika alternativ.

Stora var med och planerade sin klänning och hon ville ha det här rådjurstyget som jag hade köpte för några veckor sen. Jag har ett is amma serie med skogsdjur i en turkos/mintfärg som hon gärna ville ha också men efter ha tittat på de två tygerna tillsammans kunde jag bara inte säga ja, ens för att göra Stora glad. Dom såg verkligen hemska ut tillsammans, för mycket som hände helt enkelt. Hon bestämde också att hon ville ha spets.

Klänningen är storlek 128 helt utan anpassningar.

Efter ha gjort klart den skulle Stora inspektera men hon var inte nöjd, hon tyckte att den var för tråkig (i efterhand kom jag på att jag borde satt spets på kantningen av fickorna också). Så jag frågade runt i Runis facebook-grupp och fick lite tips. Lisa (ordefinabylisa på instagram) är en av Runis testare och har en väldigt specifik stil vilket jag gillar och hon tipsade bla om rosetter och att jag skulle kunna sätta dom på kragen och vid fickorna. Det var föresten Lias alster som gjorde att jag vågade och ville testa spets på Lillas Cozy Dress med hundar förut.

Jag hittade i alla fall ett vitt bomullsband nere i mina gömmor och gav mig i kast med att leta efter min Bow-easy för att få jämna rosetter… men jag fick ge upp till slut. I mina försök att rensa/städa där nere i kontoret har den förmodligen hamnat i en hög som inte kommer se dagens ljus förrän om många, många månader. Så jag fick knyta rosetterna med hjälp av fingrarna ändå, men de blev riktigt jämna ändå eftersom jag valde att göra de med ganska lite mellanrum mellan fingrarna, men det blev ganska pillrigt när jag gjorde det.

Jag fäste en rosett i kragens nedre del och en på vardera ficka. Jag hade velat ha en bredare spetsrand både runt ärmar och fållen på kjolen men jag har än så länge bara en spets så det fick bli den. Men jag tror att den hade sett lite mer “gullig ut” med en tydligare spetskant. Jag hade också tänkt att det skulle vara rådjurstyget på utsidan av kragen och det rosa på insidan men eftersom jag som vanligt satt uppe sent närhuvudet inte riktigt är med blev det som det blev.

När jag väl var färdig var Stora riktigt nöjd och har till och med skrutit på skolan om att det är jag som gjort den, vilket värmer mammahjärtat lite extra.

Jag har föresten köpt lite etiketter som jag glömt att prova. Jag köpte en del storlekslappar i de storlekar som jag normalt syr och sedan också dessa tvättrådslappar. Jag är inte riktigt nöjd med tvättråden. Jag tycker att dom känns lite styva så jag att jag kommer testa en annan variant när dessa är slut, och med de här kommer jag nog att sätta dom på kjolen eller på något ställe där de inte är hud mot hud.

Mönster:

Tyg:

  • bomullsjersey
  • Stoff och Stil – Stretchspets vit
  • Stampin’ Up – Bomullsband – vit

Träffar: 386

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *