Nu var det dags för en ny sew-a-long i Runi-gruppen och det var Raglan Dress with a twist som var mönstret. Jag hade inte mönstret men har kikat på det en hel del sen jag gjorde Mellans tröjor så nu passade jag på att köpa mönstret både till mig och barnen.

Eftersom jag tänkt på mönstret en del så hade jag både tyg och planer redan så istället för att göra en klänning kommer jag att göra tre. Jag kommer att lägga upp ett inlägg vardera med mer detaljer.

Stora valde tyget själv och har velat ha en klänning som hon kan ha på skolan (långärmad). Hon ville ha just det tyget i lila med rådjuren och ett band i midjan, resten fick jag bestämma.

Mellan ville ha en snurrklänning med luva i grönt (så klart… Om den pojken någonsin kommer ur den gröna fasen kommer jag knappt känna igen honom). Eftersom jag inte hade nog med grönt tyg för kjolen (helcirkel) så tänkte jag använda det gröna till livet och hitta en matchande färg till kjolen. Att hitta en färg var jättesvårt eftersom den gröna är ganska stark men tillslut hittade jag det grå tyget, men eftersom det är ganska tråkigt tänker jag försöka göra det lite roligare med lite stjärnor eller liknande.

Lilla pratar ju inte än så där har jag fått bestämma helt själv. Jag köpte monstertyget i en köp- och-sälj-grupp nyligen och tycker det är så gulligt. Jag tänker att hon får en öppning i fram eftersom det alltid är krångligt att få av och på henne kläder och eftersom hon älskar luvor blir det en luva till.

Planen:

  • 21/10: print and cut pattern + choose fabric
  • 23/10: cut fabric
Jag började med att klippa tygen vilket tog mycket längre tid än vanligt då jag försöker vänja mig med 0,6cm sömnsmån. När jag skulle fota la jag först snyggt upp Storas bitar men efter ha hållt på halva natten så orkade jag inte mer så efter varje foto blev det mindre och mindre snyggt upplägg…
  • 25/10: pockets (optional)
  • 28/10: Shoulderdetails and raglanseams
  • 30/10: Cowl, hood or neckband
  • 01/11: Sideseams, hemming and cuffs (sneak peak)

Ni kan hitta de färdiga klänningarna här: Lillas monsterklänning, Mellans snurrklänning och Storas rådjursklänning,

Träffar: 514

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *