Som alltid så stör jag mig något enormt på oreda och när det kommer till barnen är det ju alltid fullkomligt kaos här hemma, men jag försöker fortfarande. En sak som verkligen sticker ut är Stora flickans alla smycken. Det är ringar, hårspännen, halsband och saker överallt och så klart mest på golvet. Jag har därför googlat runt lite på smyckeförvaring (smyckeskrin fungerade inte) och hittade den här som vi båda gillade.

Och eftersom det inte var så mycket vi behövde skaffa åkte vi en tur till Bauhuas och skaffade en hög med krokar och satte igång direkt. Jag har en del av Ikeas kryddhylla bekväm liggandes hemma så jag tog en och målade i en rosa färg vi hade hemma. Jag har tidigare använt de här hyllorna som småförvaring till barnen, bokhyllor till barnen och som medicinhylla till familjen.

Efter två lager färg torkat borrade jag hålen för krokarna. Jag har inte varit lika noga som Johanna med att göra raka rader utan jag gjorde rader men lite på känn.

Krokarna på framsidan är lite större än de på undersidan men jag har ganska stora krokar under också eftersom barnen ska kunna hänga upp och ta ner smycken själva. Jag hade velat hitta vita krokar men det fanns tyvärr bara metalliska i den här storleken.

Jag ville ha mindre askar i hyllan för att kunna hålla isär exempelvis hårspännen och ringar. Jag vet sedan tidigare ( från min medicinhylla) att gamla topz-lådor har den perfekta storleken (och så klart jag har ett litet förråd av dom) så jag tog tre stycken och dekorerade. Jag fäste ett band och gjorde en liten rosett. Bandet är fastsatt med självhäftande tejp och klarar en hel del hantering. Bandet är Stampin Up’s Saffron och rosetterna är gjorda med min Bow-Easy som vanligt. Rosetterna sitter på bandet så de kan inte ramla av.

Vi sorterade fram alla smycken och fyllde lådorna och hängde upp några halsband och diadem. Men Stora var inte helt nöjd utan ville dekorera lådorna lite till så vi gick ner och hämtade några halvpärlor som hon klistrade på och efter det var hon nöjd.

Jag gillar den verkligen hur den blev och hade jag haft smycken framme skulle jag nog göra mig en liknande variant.

Träffar: 125

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *