Här hemma finns en gammal Libero-tigerdräkt (onzie) som vi skaffade när Stora var liten. Den håller fortfarande och alla tre har älskat den. Nu är det Lilla som kan ha den och hon älskar den, tyvärr lite för mycket. I sommar har den varit alldeles för varm men nu börjar det bli bättre. Men ju äldre barnen blir ju krångligare blir det med en Onzie vid toalettbesök, speciellt när man försöker bli av med blöjan. Så jag har funderat på att sy en cape i tigertyg men sen dök Limitless Imaginiation upp som veckans mönster i Runis facebookgrupp och då var det ju ingen tvekan längre (men jag funderar fortfarande på en cape). Jag hittade lite tyg på stoff och stil om har kattmönster och eftersom det var french terry blir det lite mysigare och varmare nu till hösten också. Lilla vet att hon är en stor katt och bryr sig inte om det är tiger, leopard, gepard eller vad så det funkar lika bra som tigerränder, och jag tyckte om att tyget var lite glittrigt också.

Jag fick leka med min overlock igen och nu börjar jag lära känna den lite bättre. Jag använde 1cm sömnsmån när jag klippte ut tyget fast overlocken har lite mindre sömnsmån, men jag tänkte att det inte gör nåt om tröjan blir lite större än tänkt. Jag har inte fodrat luvan utan jag fållade istället ytterkanten. Öronen är stärkta med en ca 1cm tjockt vadd/mellanlägg. Muddar och insidan av öronen är vanlig stretchjersey.

Eftersom Lillas Cozy dress blev lite trång i ärmarna så valde jag att göra tröjan i längd 98 men bredd 104 och nu sitter den superbra!

Mönster:

Tyg:

  • Stoff och Stil – French Terry/ sweatshirt (95% bomull, 5% elestan)
  • Stoff och stil – stretchjersey brun

Träffar: 98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *