Jag har länge varit ett stort fan av House of Lolas Make-a-wish-klänningar och jag har många i garderoben i olika färger och varianter. När jag på Made by Runi hittade en liknande klänning blev jag överlycklig. Den heter Cozy dress i den långärmade formen och Every day dreass i en kortärmade. Nu kan jag göra egna klänningar och i vilka färger och mönster jag vill! Jag måste göra några flerfärgade! Jag köpte snabbt mönstret för Cozy dress både i vuxen– och barnstorlek men har inte riktigt kommit mig för att sy det förrän nu.

Jag hittade ett perfekt tyg till Lilla på klädkällaren. Hon älskar hundar men är också en liten smutsgris och eftersom de flesta söta barntyger har ljus bakgrund har jag vägrat göra en vardagsklänning till henne än så länge. Men tyget jag hittade har mörk botten och har söta hundar på sig så jag blev såld direkt. Jag valde att para ihop det med en roströd färg från Stoff och Stil som borde dölja mat och ketchupfläckar ganska bra (hoppas jag).

Sagt och gjort så satte jag igång och mönstret var lika lätt att följa och klippa ut som de andra jag testat hos Runi. Jag lade också till en luva från Runis gratis add-on-mönster eftersom Lilla älskar sin jackas luva och går runt med jackan hela tiden. Eftersom jag sytt några klänningar nu och några byxor med liknande fickor behövde jag inte titta på hennes tutorial vilket kändes grymt bra- jag lär mig!

Jag testade att sy på en spetskant i delningen av livet. Jag ville ha något som bryter av delningen men jag brukar inte vara så mycket för spets men det blev riktigt fint. Jag fick idéen från alla de fina bilderna som finns som inspiration på Runis facebookgrupp. Jag tror jag hade velat ha en lite stadigare och större spets nästa gång om jag gör en liknande klänning (planerar en till Stora också).

Jag valde också att inte kanta fickan med min bandkantare eller med min tvillingnål som jag alltid gjort innan, i ärlighetens namn orkade jag inte montera på den för en så liten snutt, så jag testade att göra de med en sicksack istället och höfta lite på längden av bandet och det blev riktigt, riktigt bra! Jag ska definitivt göra så igen för kortare kantningar.

Min Lilla är ca 92cm lång men är ganska bred överallt så vi brukar ha 98-kläder till henne för att hon ska komma in dom. Jag gjorde klänningen i 98 och jag tycker att den sitter bra över bröstet och att längden är bra men den är på gränsen till för trång för henne i armarna och armmuddarna, så nästa gång jag gör den ska jag nog lägga på nån cm extra på bredden där. Halsringningen är också lite tajt men det brukar den vara på Lilla så jag ska komma ihåg att bredda den lite nästa gång också, eller lägga in en sprund (ett spund?) för att ge henne lite mer utrymme vid av- och påtagning.

Huvan blev en stor succé men jag jag tycker att den blev lite bulkig i halsen eftersom omlottdelen är så lång, för en så liten kommer jag nog att se till att omlotten inte går till sidosömmarna utan kortas av innan dess.

Men på det stora hela är jag jättenöjd och hon också, Färgerna blev bra tillsammans och Lilla älskar både luvan och fickorna (som rymmer ca 3st babbare i varje).

Mönster:

Tyg:

  • Arvidssons textil – Byrackor – (trikå 95% bomull, 5% elestan)
  • Stretchjersey – Rouge (92% Bomull, 8% elestan)
  • Stoff och Stil – Stretchspets

Träffar: 120

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *