Den här veckan var det dags för en ny Sew-a-long i Runis facebookgrupp och det var Every day Cozy Pants som var mönstret så jag var så klart tvungen att vara med. Eftersom jag fortfarande är för feg för att välja ett tyg till dom jag vill göra till mig själv valde jag att göra ett par till Lilla. Hon behöver lite tunna lekbyxor till förskolan så jag gick ner och letade i tyglådan jag fick från en vän efter något tyg som antingen var tåligt eller ett som jag inte skulle bli ledsen om/när det går sönder. Jag hittade det här lila trikåtyget som jag fått av en vän som rensade ut sina tyger. När jag valde det tyckte jag att det kändes som en vanlig bomullsjersey men efter ha arbetat med det är det mer som bomullsviscose.

Planen för denna gångs sew-a-long var:

  • 17/9: print and cut pattern + choose fabric
  • 19/9: cut fabric
  • 23/9: pockets
  • 25/9: legseams and crotchseam
  • 27/9: waistband and cuffs
  • 30/9: finish and winner will be drawn

Jag har varit så trött senaste veckorna så jag har knappt orkat sy nåt alls på kvällarna så det här var precis det jag behövde för att komma igång igen. Eftersom jag oftast kom igång lite när jag väl satt och sydde har jag arbetet med Lillas Cozy dress parallellt.

Muddarna är sydda med svart stretchjersey för att få en lite mjukare känsla än muddväv.

Jag sydde byxorna i storlek 98, precis som jag gjorde med shortsen sen i somras. Men jag tror att Lilla har växt lite för midjan var lite trång men det fungerande ändå. Men jag upplevde benmuddarna som lite stora, byxbenen och mudden glider ner över foten eftersom byxbenen är för långa. Nästa gång tror jag att jag ska öka midjan med nån centimeter och minska benmudden lite. Jag tycker om att benen är för långa för då kan hon ha dom ett bra tag men då måste mudden hindra tyget från att glida ner över foten, och det gör dom tyvärr inte nu. Men tanken på att sy om dom så små muddarna är inte så tilltalande så jag vet inte om jag kommer orka det eller att hon får ha dom hemma tills hon växt lite till. Att förlänga eller byta mudden i midjan är ju lättare eftersom det är lite mer utrymme att arbeta med.

Träffar: 98

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *