Stora har börjat i förskoleklass nu efter sommaren och det medför en massa nya spännande saker. Bland annat har hon nu gymnastik i idrottshallen på skolan och även om de inte byter om så vill hon ha en gymnastikpåse till sina inneskor.

Jag gick och letade efter ett tyg som skulle kännas lite mer som en gympapåse så som jag kom ihåg dom, lite plastig och/eller med nylon men jag hittade inget på Stoff och Stil. Jag valde därför att ta ett vanligt vävt bomullstyg med ett mönster som jag tror hon skulle gilla. Jag hittade ett lila med enhörningar så det kändes som en fullträff. För att slippa tänka och låta det gå så snabbt som möjligt plockade jag också upp Stoff och stils mönster på Gymnastikpåse, fruktpåse och pennskrin.

Jag sydde gymnastikpåsen efter mönstret men jag måste säga att jag tyckte att instruktionen och bilderna var ganska luddiga, det är tur att jag sytt förut annars hade det blivit svårt. Gymnastikpåsen har måtten 34 x 43cm. När den var klar tyckte jag att den såg lite tom ut så jag valde att stansa ut bokstäver i textil transfer med mina My Favorite Things´ (MFT) By the letters uppercase-dies så att Storas namn står på påsen.

En annan ny sak på skolan är att många spelar kula på rasten och det är något hon aldrig sett eller varit med om. Vi har haft lite spelkulor hemma (har ingen aning om hur eller varför) så hon ville så klart ta med sig det till skolan. Skolan har regeln att man får ha med sig 10 kulor så jag bestämde mig för att göra en ganska liten kulpåse med samma typ av dragsnöre som gymnastikpåsen.

Jag valde storleken efter en liten remsa som blev kvar efter jag klippt ut gymnastikpåsen, därför är fram sidan rättvänd medan mönstret på baksidan är upp och ner. Den är ca 15 x 20cm och här använde jag inget mönster utan sydde en påse med kanal som jag sedan trädde på samma sätt som gymnastikpåsen men istället för att fästa ändarna i botten så knöt jag hop dom. Eftersom den här påsen var så mycket mindre fick inte samma bokstäver plats som på gymnastikpåsen så här använde jag istället Lawn Fawns die-set Coles ABC.

Mönster:

Tyg:

  • Vävt bomullstyg

Övrigt:

  • Stoff och Stil – Textiltransfer svart
  • My Favorite Things – By the letters uppercase
  • Lawn Fawn – Cole´s ABC

Träffar: 835

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *