Mellan har varit galen i Paw Patrol de senaste två åren nu och det verkar inte gå över så när jag frågade vad han ville att jag skulle sy till honom så var svaret Paw Patrol. Ja har letat efter tyg och paneler och har flera gånger nästan klickat hem några men har alltid stoppat av en och annan anledning. Men när jag var på Sy och hantverksmässan här om veckan hittade jag panelerna igen på plats så då passade jag på att plocka upp två olika. Men som synd är hade ingen av dom ”Rocky” som är Mellans favorit men det är ju bättre än inget. Jag köpte panelerna från symaskinsexperten här och här.

Jag ska erkänna att jag blivit näst intill manisk i min nya hobby. Jag sitter och syr nästan varje kväll när barnen lagt sig och Maken börjar undra vart jag tagit vägen, men det är bara så roligt att se plaggen ta form och att kunna göra dom som man själv vill! Men eftersom jag känner mig ensam nere i mitt kontor i källaren har jag flyttat upp symaskinen och lite sysaker till vardagsrummet så att jag känner att jag får sällskap (nu ska jag bara komma på ett sätt att gömma grejerna så att Maken inte stör sig på dom så mycket). Att sy i soffan är inte så ergonomiskt vilket ryggen kan intyga men vad gör man inte för sällskapet, plus att jag faktiskt lyckats sy lite när barnen har tv-tid.

Eftersom jag hade börjat sy en Raglan Hoodie från Made by Runi för en sew-a-long tidigare i veckan och verkligen gillade mönstret så valde jag att göra en till fast med krage den här gången. Jag använde panelen till bröstet och valde lite färger från Marshall för att liva upp tröjan lite (den grå färgen kändes lite dyster för mig).

Jag tycker verkligen att det här är det lättaste och roligaste mönstret hittills. Jag sydde ihop hela på en kväll. Jag vet inte om det är mönstret i sig eller om det är att jag börjar bli bättre men det kändes så roligt att hinna bli klar innan läggdags. Det kan också vara att inget behövde kantas och det är ju det som tar mest tid för mig.

När jag sydde kragen tyckte jag att den kändes lite hög och misstänkte att den skulle bli för bulkig men det fungerar jättebra, men jag tror att jag kommer att korta ner den lite nästa gång jag gör mönstret om jag gör till barn. Mellan brukar ha storlek 116 så jag sydde en 116 helt utan anpassningar och den sitter perfekt på honom.

När jag gjorde kragen i det röda och gula tyget fick jag en vision av senap och ketchup och kan inte sluta tänka på det ens när den är klar. Men jag tycker verkligen att färgerna blev fina tillsammans.

Mellan blev överlycklig på morgonen när han fick tröjan. Han sprang genast och hämtade sin brandmanshjälm (nån gång ska jag ta av prislappen) och leka brandman/brandmanshund hela morgonen.
** 2/10 nu har han använt tröjan varje vecka sen den blev klar och den håller ihop fint- men de gula armmuddarna har för evigt blivit lite grå efter alla lerbad och lekar. Så nästa gång kan det vara bra att välja en mörkare färg till armmuddar.

Mönster:

Tyg:

  • PAW PATROL – Panel Chase, Rubble, Marshall
    (95% Bomull, 5% Elestan, 200g/m^2)
  • Stretchjersey – varm gul (92% Bomull, 8% Elestan)
  • Strechjersey – röd (92% Bomull, 8% Elestan)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *