Jag har velat testa Made by Runi’s mönster Every day Tank Top ett tag. Mest för att jag själv söker linnen som jag är bekväma med men också för att Stora börjar tyckte att det är häftigt med linnen (Jag köpte paketet med både vuxen och barnmönstret så att jag har). Så logiskt nog har jag gjort två linne till Lilla (jag vet, jag vet men det bara blev så).

Jag hittade en stuvbit på Myrins tidigare i månaden och visste att Stora skulle gilla det. Det är lite lättare än vanlig bomullsjersey så jag skulle gissa på att det är någon viscos men är inte säker.

Jag började med att skära ut bitarna till Lillas linne och fortsatte sedan med stora. Men då upptäckte jag att jag glömt byta mönsterpapper och därför klippt ut ett till framstycke i storlek 98. Och tyget räckte inte till ett helt nytt framstycke och bakstycke i storlek 128. Men jag gjorde då så att jag klippte ut ett framstycke och skar ut en rektangel av stuvbiten som blev kvar. Jag tänker att jag senare sa sy ihop den med exempelvis en svart bit så att bakstycket blir tvåfärgat.

I alla fall så har jag nu ett helt linne till Lilla och två halva till Stora och Lilla. Jag gjorde klart det linne som jag hade alla delarna till och jag testade min nya bandkantare från Erikas syskrin som kom här om dagen. Efter mycket fiddlande lyckades jag få till det riktigt bra och OBOY vad det gick undan då! Nu är jag nästan rädd att behöva ta av den så att jag kan sy de andra sömmarna. Jag borde definitivt ha två maskinen, en med bandkantaren redo och en för vanliga stygn… undrar hur jag kan försvara det ekonomiskt *hehe*. Jag använde en färdigklippt lila muddväv som jag köpte tillsammans med bandkantaren så att jag slapp pyssla med att skapa remsor den här gången.

halsringningen färdig och ärmarna också men inte ihopsydda än.

På det första linne valde jag att använda alternativet med brottarryggen eftersom jag själv tycker att dom är bekväma, men sen tänker jag att de borde förhindra axelbanden från att falla ner vid lek och hopp för barnen.

Jag sydde den i storlek 98 utan förändringar och (Lilla har 92/98 men är på den bredare sidan av spektrat) den passade perfekt.

Dagen efter började men jag att försöka rädda de bitar som var kvar och hittade en svart bomullsviscose som var kvar efter min klänning så jag skapade lite nya bitar genom att sy ihop stuvarna och skar sedan ut ett nytt bakstycke.

På bilden har Lilla även glasshortsen jag sytt.

Nästa projekt borde bli Storas linne men jag ska erkänna att jag är lite trött på det här tyget just nu, fint men fladdrigt, så jag kommer nog att ta en paus och återkomma till det sen.

Träffar: 83

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *