Som den praktiska samlare som man är har jag så klart sparat spillbiten som blev kvar efter jag gjorde Storas cirkelkjol men bitarna som är kvar är ganska små och jag har haft svårt att se vad jag skulle kunna ha för nytta av dem. Men så skaffade jag mig Every Day Cozy Pants från Made by Runi och jag kom på den briljanta idéen att ett par små shorts borde kunna funka.

Jag lyckades få ut alla bitar ill shortsen från 3 av hörnen så nu har jag bara en pyttebit kvar. Jag tycker verkligen det känns tillfredsställande när jag kan använda upp allt av något (jag tänker att det kanske kan bli trosor eller barbiesaker av den sista biten).

Eftersom shortsen var så små gick dom också snabbt att göra. Jag hade lite problem med att få till kantningen av fickorna, de ställer sig gärna upp men det märktes inte så mycket när jag sytt ihop sidorna.

Lilla har storlek 92 men är lite för bred för dom så jag testade att göra i stl 98 och de satt perfekt. Jag hade svårt att se att dom skulle få en vettig längd (jag hatar korta shorts på flickor) innan de blev klara med de är verkligen ett supermönster, inte för korta eller för långa.

Maken tycker att det är konstigt att fick-sömmarna syns men jag gillar det, det gör det lite intressant tycker jag. Men jag får testa att sy med fristående fickor någon gång.

Mönster:

Tyg:

  • Stoff och Stil- Strechjersey (92% bomull, 8% elestan)
  • Stoff och Stil – Muddväv Cerise (96% bomull, 4% elestan. 429g/m^2)

Träffar: 59

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *