Jag har ju lovat Stora att hon ska få en långkjol/långklänning och efter mitt misslyckande med längden på cirkelkjolen har hon bett mig om en klänning istället för en kjol och jag tyckte det verkade roligt att ge mig på en klänning så jag har googlat runt efter mönster.

Och min slutsats är att det finns väldigt få hellånga klänningar till barn. Men till slut hittade jag en på Made by Runi som heter Mini-Maxi Dress. Jag gillade både modellen och den verkade relativt lätta att göra för en nybörjare. Och efter ha surfat runt på hennes sida en stund blev jag förälskad. De mönster som hon har är precis sådana kläder som jag älskar att använda. Det finns till och med klänningar som ser ut som min favoritkänning från House of Lova. Och alla plagg har fickor! Äntligen någon som tänker praktiskt. Och efter lite mer surfande hittade jag några facebookgrupper som håller på med hennes mönster. Och efter ha gåt med så har jag blivit ännu mer taggad till att sy- alla är så hjälpsamma och trevliga. Och de visar upp sina alster så att man kan få inspiration, det är helt underbart.

I alla fall så tog jag en tur till Stoff och Stil för att hitta ett tyg som skulle passa. Jag gick och kände på alla för att hitta något fladdrigare (jag var ju inte helt förtjust i att cirkelkjolen kändes lite tung i tyget). Jag hittade ett superfint som Stora också godkände.

Jag skrev ut mönstret, klippte av de extra kanterna och tejpade ihop mönstret. Jag har aldrig gjort detta förut så det tog LÅNG tid. Tack gode gud för min skärmaskin, men efter typ 15 sidor insåg jag att jag borde byta från den med lilla bladet till den med rullbladet och då gick det mycket bättre.

Tack vare tutorialen var det lätt att sätta ihop klänningen men att kantbanda tog i stort sett 9/10 av tiden för hela klänningen. Jag har aldrig kantat något förut så jag kikade på hur många videor som helst om det och bestämde mig för att köra på en tvillingnål och efter mycket om och men fick jag den färdig. Och jag tycker den ser så proffsig ut! Kanterna ser verkligen bra ut, de är kanske inte helt jämna men i mina ögonen är de perfekta.

Tyget var mycket fladdrigare än det förra så det har ett väldigt fint fall men jag ska erkänna att det var lite trixigt att sy i då det gled runt hela tiden.

Jag sydde med fickor i klänningen och det var inte alls svårt så nu drömmer jag om att sy fickor på alla kläder jag någonsin kommer göra och sy på fickor på alla mina köpta kläder också.

Stora blev överlycklig och har gått runt i klänningen i flera dagar nu. Vi har fått förbjuda den på studsmattan och i sängen men annars är det svårt att få henne ur den och det tar jag som bästa betyget.

Mönster:

Tyg:

  • Bomullsviscose (bomull 50%, viscose 42%)

Träffar: 68

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *