Min äldsta har länge tjatat om att hon vill ha en sjöjungfrustjärt att leka med. Eftersom jag höll på att bli galen av att hon tryckte ner båda sina ben i ett ben på tightsen men också för att jag ville testa så bestämde jag mig för att sy en.

Vi gick till Stoff och stil där hon fick välja ut vilken färg hon ville ha på fenan och hon bestämde sig för en grön som Ariel (Jag var säker på att det skulle bli rosa). Jag köpte även ett strechigt grönt jerseytyg att ha som foder då paljett-tyget är lite strävt på insidan.

Jag gjorde mönstret själv genom att tänka mig att jag gjorde en fodrad tubkjol. Jag mätte tjejen över magen, rumpan/höfter, knä och anklar och lämnade lite extra så att hon ta kan “myrsteg” när hon har den på sig.

Att sy själva kjoldelen gick relativt snabbt men eftersom jag aldrig sytt i jersey förut hade jag lite problem med att få fodret att bli snyggt, men eftersom det är på insidan är det ingen som märker det och det är inte så illa att det känns för henne heller när hon har den på sig.

Jag skapade jag fenorna genom att ställa ut ett par av tjejens skor på ett papper och sedan rita en fena kring den. Min första tanke var att hon skulle kunna ha fötterna i fenorna, som ett par fickor, men jag skrotade den iden för att göra det lite lättare för mig själv den här gången. Fenan har förutom pajett-tyget och jersey ett mellanlägg av gamla jeans för att göra dom lite stadigare. Det är samma mönster som jag använt till båda men jag spegelvände det när jag klippte ut tyget. För att göra dom ännu stadigare valde jag också att sy dit ådringar och jag tycker verkligen att det blev en fin detalj!

Jag sydde sedan fast fenorna på framsidan av kjolen. På så sätt kan fötterna gömma sig under fenorna men de sitter inte fast på foten.

Stora var inte helt förtjust när hon fick den, hon var väldigt arg över att fötterna stack ut, hon ville ha fötterna inne i fenorna (som jag först tänkt). Men ju längre tid som går ju mer förtjust blir hon och hon använder den mer och mer.

Jag är väldigt nöjd och tycker den är väldigt cool. Nu har brorsan också önskat sig en och jag har lovat att göra en så snart jag orkar…

Även om det är en stor skillnad i storlek på min stora och lilla tjej så funkar den bra även på lilla. Hon älskar så klart att göra som storasyster så att den är lite lång gör inget.

Träffar: 915

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *