Förutom att göra klart den tredje boxen har jag lekt lite med mina Color Me papper som jag fick hem från USA för några dagar sen. Dom är från Paper Wishes och kan hittas här, jag köpte dem i paketet men de finns även att köpa i lösvikt så att säga. Det är resist-papper som fungerar underbart bra, jag trodde att den vita resist-delen skulle färgas lite men den höll sig vit vad jag än gjorde. Jag gillar verkligen mönstren också, de är snirliga men samtidigt enkla. Jag klippte ut 8X9 rutor ur vardera arket, utom det med labels, och provade lite olika färgkombinationer av mina Tim Holtz distress inks.

  1. Den första rutan (blommor) är en blandning av Tattered Rose, Worn Lipstick, Peeled Paint och Shabby Shutters, sedan är kanterna dragna med Black soot. Denna är en ripoff från en på PaperWishes hemsida, dock vet jag inte exakt vilka färger som används där.
  2. Den andra rutan (fjärilar) är Broken China, Dusty Concord och Faded Jeans, kanterna är Black Soot.
  3. Den tredje (Tapestry) är shabbu Shutters, Peeled Paint, Broken China och Faded Jeans med Black Soot runt kanterna igen.
  4. Den fjärde rutan (löv) är Mustard Seed, Spice Marmelade, Fired Brick och Vintage Photo. Sedan har jag lagt ett lager med Vintage Photo över hela för att få en mer höstig look.
  5. Den sista och femte rutan (swirls) är Mustard Seed, Spiced Marmelade och Worn Lipstick. Kanterna är lätt distressade med Fired Brick.

När jag var klar med detta var jag fortfarande inspirerad så jag gjorde ett kort till min underbara vän Angelica som ett tack för hennes förståelse och tålamod med mig under nyårhelegen som jag skulle ha spenderat med henne. Jag gjorde ett kort med komplett och dekorerad insida så att jag fick användning för en av the labels också.

Framsidan har som huvudmotiv blommorna av Color me pappren, och den är distressad med Mustard Seed, Tattered Rose, Worn Lipstick och Fired Brick (i mitten av blomman för att ger mer djup), Shabby Shutters och Peeled Paint. Fjärilarna som sitter ovan på är fastsatta med tejpkuddar och kommer från the label sheet och är färglagda med Peeled Paint. Metallpilarna är fastsatta med svarta brads och det vita bandet är trätt genom öljetter (mitt nya öljettverktyg är mycket roligt). Öljetterna var från början vota men ovansidan är svärtad med Staz On. Det fungerade hyffsat men inte perfekt.

Insidan innehåller delar från Color Me pappret med etiketter och borders. Jag har använt samma färger på etiketten som motivet på framsidan med undantaget att jag använt en gnutta mer Fired Brick. The border är färglagd med Shabby Shutters och Peeled paint. Jag har stämplat en vänskapsstämpel från Arkivet (Liten Tinga tror jag), men jag maskerade bort den runda ram som fanns runt om.

Kortet blev väldigt enkelt men jag känner mig nöjd, det ger mig vårkänslor och jag tycker att färgerna på blompappret är vackra ihop. Jag tror jag ska hitta på något mer med dessa i helgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *