Jag har ju tidigare gjort en boklåda till barnens böcker men eftersom den är överfull men också för att det ser lite tomt ut runt boklådan har jag skaffat ett par hyllor som vi kan ha böcker i också. I ärlighetens namn var det typ ett år sen de sattes upp men jag har inte orkat/tänkt hunnit ta kort.

Hyllorna är Ikeas Bekväm och jag älskar dom! Jag har dom till i stort sett allt och dom är billiga. Det är från början en kryddhylla så man kan hitta den på köksavdelningen.

Jag målade mina i samma färg som jag använde för att dekorera boklådan för att göra dom sammanhängande. Några målade jag innan jag satte ihop dom och andra målade jag efter montering. Jag tyckte definitivt det var lättast att måla efter montering. Man behöver ett litet ställ men då kunde jag göra det med minst antal strykningar. När jag målade dom innan montering fick jag också lite problem med att sätta ihop den lilla stången så färgen gjorde den lite för tjock.

I hyllorna burkar vi ha de böcker som används oftast eller som är lite mindre och därför försvinner i boklådan. Till höger om boklådan har vi en fåtölj som vi använder när vi läser för barnen eller som vi använder vi nattningar så man når boklådan när man sitter i den vilket är skönt.

Så här städat är det sällan hos oss utan jag passade på efter en storstädning att ta en bild innan barnen släpptes lösa igen.

Jag har också satt upp en sådan hylla (målade i samma färger) i fotändan vid sängarna så att det kan stå exemplevis en vattenflaska eller gosedjur på den. Nu används den mest för de leksaker som inte får följa med i sängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *