Efter ha gått med i facebook gruppen för svenska project-lifare blev jag alldeles inspirerad av alla andras sidor och tänkte isa upp vad jag knåpat med det senaste halvåret.

Min tanke från början var att inte på något sätt göra veckovis eller månadsvis utan mer se mina album som vanliga fotoalbum med lite mer utrymme för pyssel och skrivande. Men efter ha gjort halva 2013 på det här sättet har jag fått inse att jag har för många bilder, och speciellt efter det att Freja föddes. Så 2014-albumet kommer att vara veckovis, ett uppslag på 2 sidor för varje vecka. Och med ytterligare uppslag då det här hänt något stort, exempelvis som namngivningsceremonin.

Jag dekorerar inte mina bilder eller inserts särskilt mycket utan fokuserar mer på att få in bilderna. Jag hade velat datorskriva min journaling men det tar för mycket tid just nu så det kanske blir så i framtiden när jag inte känner behovet att bara få in 2013 på rätt ställe. Jag har främst använt färdiga Kit (i 2013 är det i stort sett bara Honey) men vissa uppslag har jag gjort med papper jag har hemma eller freebies.

Så här kommer några av sidorna från 2013. Jag har hittills kommit till augusti och snart kommer Frejabilderna och jag längtar efter att få leka med dem!

2014-05-14, 8Första sidan valde jag att ha utan foton eftersom att det händer så mycket under året och att jag inte vet vart fokus kommer ligga. Så klart är Frejas födelse en enorm händelse men jag vill inte bara fokusera på det.

2014-05-14, 12014-05-14, 12De flesta datum och titlar är handskriva eller gjorda med utstansade bokstäver.

2014-05-14, 92014-05-14, 11 Ibland när jag inte har någon faktisk memorbilia fast jag hade velat kan jag skapa lite själv. Jag hade inget visitkort eller något från det här fiket så jag gick in på hemsidan och tog deras logga. Sedan gjorde jag en svart kort och skrev in adressen, infogade loggan och fick ett fint kort som kunde använda.

2014-05-14, 6På större händelser får hinner jag oftast skriva in mina kommentarer på de flesta sidorna och då kan jag ha några sidor enbart med foton, så länge det inte är något specifikt foto jag vill berätta något om.

2014-05-14, 52014-05-14, 7Här har jag även gjort ett kort av ett screenshoot av det sms vi skickade till våra närmaste vänner när vi fick veta att jag var gravid.
När det gäller mina graviditetsbilder önskar jag att jag hade ett ”+” att stansa ut eller en stämpel. Har någon tips är det mer än välkommet!

2014-05-14, 2Någonstans i Juli fick jag inse att jag inte kunde skriva ut alla mina foton själv eftersom att det blev för dyrt. Jag hade svårt att hitta någon som kunde skriva ut foton i mindre format. Till slut hittade jag Crimson men då blir det en vit ram runt fotona som jag inte gillar. Jag kommer få stå ut med det fram till 2014 bilderna, men men. Nu har jag som tur är hittat photoscape tack vare Project Life Sweden och det här inlägget. Så nu har jag sammanfogat mina foton och skickat första 2014-omgången för framkallning.

2014-05-14, 4 Förutom de ultraljudsbilder vi fick har jag tagit screenshots från de videor som Björn tog vid tillfället. Eftersom att Ultraljudsbilderna var mindre ön 10×15 så har jag monterat dem på svarta cardstocks som jag klippt ut, det ger dem stadga och samma format som resten. Jag valde svart och enfärgat för att ha fokus på just de här bilderna, dom är för värdefulla för mig för att få slåss med mönster.

Hoppas att ni tyckte om en titt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *