I dag var dagen då jag bestämde mig för att göra klart min ”juggling with raspberries”. Vad jag hade kvar att göra var himlen. Jag tycker det är en bra ide att göra himlen på bilder som denna då bilden annars, oavsett färgläggning, ser mycket platt ut. Jag valde att göra en molnig himmel för att skapa lite rörelse och djup.

Det första jag behövde göra var att skapa en mask så att de känsligare delarna av bilden inte skulle få en förvrängd färg av det blå. Som ni kan se på första bilden har jag inte varit hundraprocentigt noga men jag har sett till att svansar, öron, ansikten, hallon och korgen är maskad. Jag sparar alltid min masker, och jag sätter dem på insidan av CD-fodralet som jag förvarar stämpeln i så att jag alltid kan hitta dom när jag behöver dom nästa gång. Eftersom att jag ville att himlen skulle synas mellan de längsta grässtråna maskerade jag inte den delen. Jag tyckte inte heller att det skulle göra nåt om blommorna fick en lite annorlunda färg så jag klippte helt enkelt av masken en bit ner från gräset.

Molnen är skapade genom att jag använde en bit papper som jag klippt ut moln-former på och sedan distressat runt om. Jag har använt varannan rad med Broken China och varannan rad med Tumbled Grass för att få lite variation i färgerna. Sedan gick jag över allt med ett väldigt tunt lager av Tumbled glass. Jag använde hela tiden en bit avklippt smink-svamp for att kunna komma in på små utrymmen. När jag gör moln på det här sättet börjar jag alltid längst upp och går sedan neråt. När jag går ett steg nedåt förskjuter jag också mallen lite åt något håll så att det inte blir samma moln-formation under varandra. När jag lägger på färg gör jag det alltid i en uppåttgående rörelse och inte i cirklar då jag tycker att det skapar en bra skuggeffekt. Till slut tog jag av masken och duttade färg på de bitar av motivet som masken dolde, som mellan den stående musens svans och korgen.

Jag känner mig nöjd med hur himlen blev i stort sett. Tyvärr glömde jag att ta bort Broken China från svampen under en av mina omgångar med Tumbled Glass vilket skapade en mörkare bit under ett av de hängande hallonen. Men handgjort är ju handgjort så det får vara och jag hoppas att det bara är mig som det retar till vansinne…

För de som vill göra en egen moln-formad mall är mitt tipps att inte göra den symmetrisk. Jag använde från början en scalloped nestabilities-cirkel men det blev lite livlöst. Min nuvarande mall är gjord så att jag drog ett rakt streck med en linjal och sedan tog jag mina olika nestabilities, ovaler och cirklar och ritade med hjälp av deras insida olika former ovan strecket. När jag var nöjd klippte jag sedan ut den.

Stamp: House mouse’s Juggling raspberries (from the Summer: Waterlily-set)

Distress Inks: Broken China, Tumbled Glass

Other: Eclipse Masking Tape

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *